Thursday 25 August 2011

Dysfunktionella relationer

Relationer kan inte alltid vara frid och fröjd och ljus. Överenskommits. Det finns upp-och sedan finns det nedgångar. Men de flesta par, oftast leva ut upp-och överlever dalar för att hitta en balans som är rätt för dem. Detta är normalt balanserade och sunda relationer. Sedan finns det de relationer som inte kan betecknas som något annat men dysfunktionella relationer. Vad är dysfunktionella relationer? Varför kallas de osunda relationer? Låt oss ta reda på:
Dysfunktionella relationer Tecken
Är du i en relation och får inte låta bli att få känslan av att något inte står rätt? Det är dags att möta möjligheten att din relation frågor skulle kunna vara en av dem som kallas som dysfunktionella relationer. Men är du säker så är det att? Här är några dysfunktionellt förhållande signs to hjälpa dig att känna om du är i ett dysfunktionellt förhållande or inte.
Förbittring och ilska, Har du alltid känner förbittring och ilska? Eftersom detta är något av tecknen på dysfunktionella relationer. Förbittring och ilska gentemot din partner eller förhållandet i allmänhet innebär att du förmodligen tvingas att göra något som du inte vill göra. Och denna, som inte är begränsad till en dag eller en herrelös incident, utan något som händer dagligen.
Alltid spänd, du känner att du alltid är gripen av spänningen. Du känner att det aldrig finns ett lämpligt tillfälle att prata eller fråga saker av din partner. Oavsett vad du säger, det finns alltid en rädsla att saker och ting kommer att trappas upp till en kamp.
Trapped; Man känner sig fångad och trånga och ofta undrar om hur livet var innan denna relation, som alltid ger dig ett frigöra känsla.
Ändra dig själv, Du känner att du hela tiden måste förändra sig själv för den andra person som du. Du känner att du lever ditt liv på deras villkor och om du inte ändrar och mögel dig att hålla den andra personen glad, de kommer lämna. Makten spelar hittar du en förlorare hela tiden.
Låg självkänsla, utveckla en låg självkänsla ett av de viktigaste tecknen på dysfunktionella relationer. Du känner ditt självförtroende ebbar och en känsla av ett misslyckande. Behovet av att isolera dig från familj och vänner blir nästan övermäktig eftersom du är rädd för möter.
Fights; Det finns ständiga slagsmål och verbala övergrepp. Det kan börja med att ingen av er villiga att släppa taget för en punkt och att vilja vara vinnaren i varje argument. Som långsamt kommer att flyttas till styckning anmärkningar, sarkastisk återkomster och liknande. En sund relation kommer att hitta ett par som respekterar varandra och är stolta över den andres resultat.
Skuld och olycka, du känner dig olycklig ständigt. Inte på skjutningarna, utan snarare en mer kontinuerlig känslor. Och när tankar om att lämna relationen komma till dig, slut dig känslan up skyldig för att ha dessa tankar.
Läs mer på drag av en hälsosam relation.
Dysfunktionella familjeförhållanden
Det finns också dåligt fungerande relationer som kan ses i en familj som inrättats. Dysfunktionella förhållanden i familjen som inrättas kan betecknas som de där maktbalansen och relationer är inte normalt. Denna praxis överensstämmer inte behoven i en sund relation.
Här är några tecken som kan ses som familjerelationer som har fallit offer för dysfunktionella relationer:
Behöver inte uppfyllda, Barnen behoven (älskar, mat, komfort, kläder etc.) inte kommer att uppfyllas. De kommer att ignoreras, så att också barnen kommer att utveckla känslor av rädsla och låg självkänsla vid tidig ålder, som kan besluta om under sitt liv inför framtiden.
Barn har ansvar för, barnen kommer att ta ansvaret som normalt skulle tas upp av vuxna i huset. Detta kan innebära matlagning, shopping, letar efter yngre syskon och liknande. Detta ansvar tas upp till mycket unga år på grund av vissa psykiska sjukdomar att föräldrarna lider av, eller föräldrarna är kroniskt dricker.
Missbruk Föräldrar, missbruk kan utmätas i någon av dessa former - Sexuella, verbalt eller fysiskt. Verbala kränkningar i form av nedvärdering och kritisera någon, direkt ryktesspridningen, gör narr av sina resultat och ständigt sätta ner dem. Fysiska övergrepp i form av faktiskt slående barnets ofta och ogenerat. Och inte känna några samvetskval efteråt. Sexuella övergrepp får möter såväl pojkar som flickor och den värsta sortens övergrepp mot ansikte eftersom det kan ha ärr effekter på barns psykiska status.
Styra föräldrar, Parenting, där föräldrarna finns så kontrollerar att de upp ändamål hämmar den naturliga tillväxten och utvecklingen av deras barn, kan lätt kallas som en dysfunktionell relation setup. De tillåter inte sina barn att fatta några beslut som är lämpliga för deras ålder och ständigt förväntar dem att göra exakt vad de kräver av dem. Kraven på dessa barn är också mycket hög, vilket gör att barn lever under ständig rädsla och som ofta kan utvecklas till förbittring gentemot föräldrarna.
Läs mer på; Dysfunktionella Familj som orsak till svår barndom, åtgärder för effektiva Föräldraskap, Dessa var de olika scenarier som bygger upp dysfunktionella relationer. Ser du dig själv i något av dessa scenarier? Då kanske det är dags du gjorde något åt ​​det. Alla de bästa!

No comments:

Post a Comment