Saturday 28 January 2012

Beskärning blåbärsriset

När du har lärt dig att växa blåbär, är du antagligen plågas frågor om buskar beskärning blåbär. För det första är det viktigt att veta varför du behöver beskära dem. Det är viktigt så att du kan bibehålla anläggningens storlek. Om du inte beskär blåbärsriset på regelbunden basis, blir den svag, eftersom tillväxten av alltför många blåbär försvagar tillväxten av den totala anläggningen. Dessutom växer blåbär inte till den storlek de är tänkta att vara, inte heller är de så söta som de borde vara. Således är beskärning blåbärsris viktigt att hålla din anläggning friska och långlivade.
När ska man beskära blåbärsriset
En blåbär buske ska beskäras årligen, med början från den första vintern sedan buske har planterats. Den perfekta tiden att beskära blåbär är mellan sen vinter och tidig vår, som omfattar månaderna januari till mars. Vid denna tidpunkt har alla hårt väder passerat. Inte bara det, detta är vilande period för blåbär växter (när de slutar växa), och beskärning växter blåbär just nu är perfekt.
Hur man beskär blåbärsriset
Innan du börjar buskar beskärning blåbär, hålla följande material till hands:; sekatör av hög kvalitet, med långt skaft kvistning saxar, tvättsprit, se till att alla dina beskärning verktyg är knivskarp. Kom ihåg att sterilisera din beskärning verktyg innan du börjar beskärning anläggningen. Detta förhindrar skador och sjukdomar på blåbär anläggningen. Beskär blåbär anläggningar med följande sätt:; Även unga blåbärsriset inte kräver mycket beskärning, är det fortfarande viktigt att bevara hälsan hos anläggningen. Om detta är första året av blåbär buske, bli av med blommor. Detta för att nästa gång blommorna blommar, och förvandlas till bär, kommer de att bli större och kommer att smaka bättre. , Om anläggningen är mogen, klippa grenar växer från busken, fram till där frukten knopparna är placerade. Också, bli av med en tredjedel av de äldsta grenarna varje gång du är beskärning blåbär växter. Om din blåbär anläggningen är över fyra år gammal bör du ändå ha att följa, samma förfarande för första eliminera alla svaga grenar. Följ denna genom att ta bort onödiga härrör från täta buskar och börja forma dem som du önskar. Helst ska anläggningen vara smala vid basen, och vidga upp när du går uppåt. Om ett skott har mer än fem knoppar på det, ta bort skjuta från anläggningen. Annars anläggningen kommer bli överlastad med frukten. ; I processen buskar beskärning blåbär, om du inser att anläggningen är svag på grund av skäl såsom felaktig dränering av marken, dålig teknik beskärning, otillräcklig tillhandahållande av gödselmedel, adress det underliggande problemet först. Då beskär busken till en tredjedel eller hälften så stor. De två metoderna, i kombination, kommer att återuppliva din blåbär buske. ; Under hela växtsäsongen, se upp för avlidna och sjuka skott, och ta bort dem från busken. ; När beskärning blåbärsriset, så gör det på ett sätt som naturligt solljus och luft kan tränga genom anläggningen, ända fram till centrum. Så, alla kors och tvärs grenarna bör elimineras. , Medan beskärning, kom ihåg att bli av med grenar som inte har gett någon producerar. ; Varje gren som är sju år eller äldre bör tas bort från busken. , Det tar en grön tumme, och en massa tålamod, medan beskärning blåbärsriset bra. Men om du vill ha en anläggning, är avkastningen som rika och smakfulla, detta är hur mycket arbete du måste lägga i att ta hand om det.

No comments:

Post a Comment