Monday 9 January 2012

Deep Water Kultur

Djupvatten odlingsform också känd som bubbelflaskan är det enklaste och förmodligen den mest tillförlitliga metoden för växtproduktion. Det är en form av hydroponics trädgårdsarbete, där växter odlas med hjälp av avbryta sina rötter i en lösning innehållande syresatt vatten och rik på näringsämnen som är nödvändiga eller växternas tillväxt. Djupvatten kultur installationer är mycket enkel i design och användarvänliga. De är dessutom inte särskilt dyrt och lätt att hantera. Denna typ av kultur vatten är oftast att föredra av dem som vill odla ett minimalt antal växter. Läs mer på hemgjord hydroponiska system.
Deep Water Kultur Setup
Traditionella djupt vatten kultur uppställningar består av plasthinkar och stora containrar, om anläggningen är avstängd från mitten av ögonlocket. Rötterna tillfälligt upphäva näringsämne rika lösning som finns i hinken. En luftpump i kombination med porösa stenar används för att syresätta lösningen. Plantorna får för höga halter av syre genom denna metod och därmed växa snabbare. Här är hur man ställer upp en enkel djupvatten kultur hydroponics system.
Saker som krävs:; En stor hink, Luftpumpens; Aquarium luft stenar, nettomottagare krukor; Hydrokultur ökande nätet, Hydroponics näringsämnen, Kniv eller saxen; frigolit; Vägbeskrivning:
Grundtanken i detta system är att dra in växten i näringslösning med hjälp av locket eller floaters. Skär hål i locket på hinken för att passa nätet exakt genom den. Se till att hålet är på ett sådant sätt att inget extra ljus kommer in i reservoaren, dvs hinken. Klipp ännu ett hål i locket så att den passar luftslang som pumpens. Kör luftledning genom det till botten av hinken. Nu fyller nätet med hydroponics växa medium som stenull, expanderad lera eller växa stenar. Om du tänker avbryta anläggningar som använder grumlingar, kommer frigolit komma till din hjälp. Du kan klippa individuella floaters för varje anläggning eller oss hela bit frigolit flyter på lösningen. Justera nätet krukor så att de är halvvägs genom frigolit bit. Installera en luft pumpen i botten av hinken. Fäst luft stenar till pumpen. Fyll hinken med hydroponics näringslösning. Nu flyta frigolit, som innehåller krukor, på toppen av lösningen. Sätt på pumpen och dina djupa vatten odlingsform är klar!
Deep Water Kultur Tips, medium som används för djupt vatten kultur systemet spelar en viktig roll i tillväxten av växterna. Olika typer av media används för olika tekniker. Välj lämpligt medium för ditt system. , Därefter kommer näringslösning. Det finns massor av recept för näringsämne blandar. Se till att du väljer hydrokulturodlade lösning som innehåller alla viktiga näringsämnen. PH-värdet bör justeras mellan 5,5 och 6,8, varje gång du fyller på tanken. ; Ju mer lösningen luftas, kommer friskare roots vara och faster de kommer att växa. Därför se till att du installerar en hög kvalitet pump luft som ger tillräckligt med syre till växterna. Syretillförseln beror också på vilken typ och antal luft som används stenar. Använder luft stenar som förorsakar minsta möjliga bubblor, som hjälper till att luftning och syresättning i vattnet mer effektivt sätt. Den ständiga bubblande kommer att hålla vattnet i rörelse och förhindra stillastående vatten problem sett i andra hydroponiska system. , Börja inomhus odling med kuber av stenull. Put växterna i djupvattnet kultur först efter fröna gro i kuberna stenull. Detta kommer att hjälpa växten till att utveckla ett rotsystem som kan vara väl nedsänkt i näringslösning. Läs mer på odling av växter hydroponically. ; Deep Water Kultur Problem
Djupvatten kultur systemet som sådant har inga större problem. Men det har några nackdelar som med andra hydroponiska system. Plantorna växer i ett medium av näringsrik lösning. PH av denna lösning är skyldig att variera under en tid och kan ha skadliga effekter på växter. Regelbundet underhåll av näringsämnen pH samt näringsämne är nödvändiga. Ett annat problem är med luftning. Dålig ventilation kan vara farligt för växterna eftersom de saknar syre. Därför, se till att pumpen alltid är i skick. Ett mindre problem för detta system är att av alg-och svamptillväxt. Det är därför mycket viktigt att klippa något ljus källorna till näringsmedium som ett väl syresatt, näringsmedium tillsammans med ljus, främjar tillväxten av alger. Det är bäst att använda en mörk behållare för att förhindra varje ljustransmission till näringslösning.
Detta var allt om djupt vatten kultur. Så, nu vet du hur du ställer in en hydroponics system, var beredd på att experimentera på en gång! Ha kul med hydrokultur trädgårdsarbete!

No comments:

Post a Comment