Thursday 12 January 2012

Ekologisk odling av grönsaker

Visualisera dig själv plocka färska gröna ärtor, saftiga körsbärstomater och använder dem för att göra en krämig ärt och tomat risotto. Tänk hur mycket bättre risotton kommer att smaka, när du har handplockat de ädlaste grönsaker från trädgården som är ekologiskt odlade. Det är något så gudomligt i att kunna odla dina egna grönsaker som är fri från skadliga kemiska gödningsmedel och bekämpningsmedel. Store väckt grönsaker är aldrig frisk och att de inte smakar lika bra som den är att du kan växa hemma. Du måste ha ofta avundats din gröna tummade vän, som alltid har palsternacka och huvudsallat växer i hennes bakgård och som generöst ger dig några när du besöker hennes hem. Du kan också odla ekologiska grönsaker hemma, med bara lite tålamod och tid. Ekologiskt jordbruk metoder bör användas för att odla ekologiska grönsaker.
Innan vi diskuterar ekologisk grönsaksodling, kommer vi att behöva känna till innebörden av ordet ekologisk. Ekologisk mat är en sådan mat som får växa naturligt utan att lägga konstgödsel och bekämpningsmedel. Är ekologisk mat bättre för dig och mer hälsosam? Det absolut är. Alla lagra väckt grönsaker och frukter som inte är märkta som ekologiska har massor av syntetiska kemikalier och gödningsmedel som används för deras tillväxt och för att hålla bort skadedjur. Dessa grönsaker är därför kraftigt förändrad i smak och inte har någon av de naturliga smaker som de ska ha. Så beslutet om ekologisk trädgårdsskötsel och ekologisk odling av grönsaker för ditt hem är ett mycket klokt.
Ekologisk odling av grönsaker hemma
Även om du har ett litet plåster på marken i din trädgård kan du prova ekologisk grönsaksodling. De av er som bor i lägenhet, behöver inte oroa dig, jag har givit information om ekologisk odling av grönsaker i kruka. Här kommer vi att diskutera om hur man odlar ekologiska grönsaker i en trädgård.
Det första steget i ekologisk odling av grönsaker i din trädgård är att köpa ekologiskt utsäde. Om du inte hittar några ekologiska grönsaker frön i din lokala plantskola eller i växthus, då kan du beställa dem på nätet. Välj nu vilken typ av grönsaker som du vill växa. Några goda grönsaker för första gången trädgårdsmästare är bönor, squash, potatis, sallad, ärtor och tomater. Dessa grönsaker är ganska lågt underhåll och du kommer inte ha mycket problem i växande dem.
Nästa steg i växande en ekologisk köksträdgård är att hitta rätt jord. Inte någon form av jord är rätt för att odla grönsaker. Du behöver en bra jord som är blandad med organisk kompost. En organisk kompost kommer att ge dina växter med alla nödvändiga näringsämnen som behövs för en ordentlig tillväxt. Ett bra ekologisk trädgård tips är att göra din egen ekologisk kompost. Bara spara upp alla grönsaker och fruktskal att din familj förbrukar och blanda det med jorden. Inom en vecka eller två, kommer skal få bryts med jorden och din ekologiska kompost är redo. Nivå marken i din trädgård och delar upp trädgården i fyra eller fem avsnitt för växande olika grönsaker.
Nu när du har förberett marken för ekologisk odling av grönsaker, är det dags att så frön. Förbered marken genom att gräva med en spade. Detta kommer att lufta jorden och ger även fungerande dränering. Välj lätt att odla grönsaker för ekologisk köksträdgård. Vissa vegetabiliska frön som potatis, lök, palsternacka och tomater kan planteras direkt på marken. Andra växter som snap ärter, bönor och körsbärstomater måste först planteras inomhus i små krukor och förvaras i fönsterbrädan så att fröna att gro. När plantorna har utvecklats, noga ta plantan ur potten och återplantera i din trädgård. När återplantering är gjort, vattna blommorna regelbundet. Vissa växter som är klättrare kommer att kräva ett stöd att växa. Så stick i några höga trästolpar för dem att klättra upp i.
Ekologisk odling av grönsaker i Krukor
För dem av oss som inte har lyxen att bo i ett spretigt hus som kommer med en trädgård, ekologisk odling av grönsaker i grytor och kärl är det näst bästa alternativet. För detta behöver du medelstora till stora krukor, (terrakottakrukor fungerar bra) och sedan måste du se till att det finns hål i botten för dränering. Du kan också använda kasserade burkar, trälådor och containrar i stället för krukor för plantering dina grönsaker. Container trädgårdsarbete för grönsaker är mycket populärt och små krukor och kärl kan användas för odling av körsbärstomater, salladslök, ekologiska örter, spenat och paprika. Större behållare kan användas för att odla ekologiska grönsaker som kål, squash, pumpor och gurkor. Använd krukväxtjord blandad med organiska kompost och se till att de frön eller plantor få tillräckligt med solljus genom att placera dem på balkongen eller terrassen.
Ekologisk odling av grönsaker är ett mycket roligt och det finns ingen glädje större än att se något växa som du kärleksfullt har tagit hand om. Det finns många fördelar med ekologiskt jordbruk och viktigaste är att du äter frukt och grönsaker som är helt fria från skadliga kemikalier och bekämpningsmedel. Prova ekologiska grönsaksodlingar och njuta av en läcker sallad eller en god grönsaksgryta med hjälp av din alldeles egna egenodlade ekologiska grönsaker.

No comments:

Post a Comment