Friday 27 January 2012

Hur att växa Cilantro

Kan du tänka dig en tomatsalsa utan en generös stänk av aromatiska ört koriander? Du kan definitivt inte. Koriander är ett måste ört som används för smaksättning och garnering många många rätter. Utan denna grundläggande ört, soppor, sallader kommer och grytor, titta inte eller smak som aptitlig. Det är också ett bra substitut för persilja för folk som inte gillar det smak och arom. Både frön och blad av koriander växten används i matlagning och koriander bladen har en lätt bitter smak Lemony med stor arom. Även koriander kan föras från någon affär, om hur växande koriander i en trädgård? Du kommer att ha en jämn tillgång på färsk koriander, och allt du behöver göra är att klippa bort några blad för din maträtt. Här guidar vi dig om hur man odlar koriander.
Hur att växa Cilantro i en Trädgård
Många människor tror att koriander är svårt, men om du har en bit mark i trädgården som får tillräckligt mycket solsken, kan du lätt odla dem. Cilantro kräver väldränerad jord och bladen av anläggningen bör skyddas från direkt solljus under den hetaste delen av dagen. Den behöver en frostfri klimat att växa och så är det vuxit under hösten i tropiska klimat och på sommaren i mildare klimat. Funderar du på växande koriander i en pott? Tja det är ingen dålig idé för personer som bor i en lägenhet att ha en örtagård i en container. Du behöver bara följa samma steg för växande koriander i en trädgård och se till att behållaren är en djup en med bra krukväxtjord i den.
Växande koriander från frö är det bästa alternativet när det växer ganska produktivt från frö. Du kan få en koriander planta från en plantskola, men det är ett stort krångel att transplantera den till din trädgård. Du är säker på att skada rötter koriander anläggningen under transplantationen process och det är mycket troligt att din anläggning kommer att dö. Så det bästa är att så frön direkt på marken i marken. Så hur man odlar koriander från frö? Innan vi kommer in i det, måste du först förbereda marken.
Försiktigt plocka bort allt ogräs från jorden och blanda vissa organiska kompost i jorden. Rake jorden med en spade och gräva hål som är cirka en halv centimeter djupt. När du är klar markberedning på detta sätt, så frön i hålen i marken och plantera dem ca 5 cm mellanrum. Lätt täcka planterade koriander frön med lutande mark och vatten med en vattenkanna. Se till att du inte växt för många frön på ett ställe, för när fröna gro och komma ut som plantor, kommer det inte att få tillräckligt med utrymme att växa. Trångt växande villkor kommer också att producera ynkliga plantor utan stor lummig koriander blad.
Koriander frön måste förbli fuktig så att den gror snabbt, så håll jorden fuktig men inte Overwater det. Cilantro fröna gror inom två till tre veckor. Vid det här laget om du ser att två många plantor växer tillsammans på en plats, bara dra ut några av de extra växter. När plantorna är runt 5 cm i höjd, trimma växterna så att de växer till sin fulla höjd på 2 meter eller så. För skörd koriander löv, helt enkelt snip några anbud blad och stjälkar och använda det i din maträtt.
Det var allt om hur man odlar koriander från frö. Växande koriander hemma är inte så tuff men du bör hålla vissa saker i åtanke. Cilantro växter är värme mycket känslig, så du måste plantera dem på en plats där det blir en hel del solljus, men kan också hitta skugga under eftermiddagen. Plantering koriander i skuggan av ett träd är därför ett bra alternativ. En annan växande cilantro tips är att vattna växten ofta, för att förhindra den från att torka ut. Nu när du vet hur man odlar koriander, kan du plantera dem i din örtagård och njut av dess unika smak och arom i ditt hem tillagade rätter.

No comments:

Post a Comment