Monday 23 January 2012

Kaprifol Vine

Har du ett kaprifol vinstockar på din blomma trädgård? Undrar varför det heter en Kaprifol vinstock? Tja kallas det kaprifol grund med ätliga nektar inom blomman. You can plocka blomman från vinstockar och suger söt nektar från den. Botaniska namn på kaprifol växter är Lonicera och det tillhör Caprifoliaceae familjen.
Honeysuckle växterna växer i form av buskar som liksom vinodlingar. Det finns ungefär 180 arter av kaprifol buskar och vinrankor. Dessa anläggningar är inhemska på Kina, Europa och Nordamerika. Dessa växter blommar ymmigt under våren och sommarsäsongen. Honeysuckle vinstocken kan odlas längs en sten vägg eller en spaljé gitter. Detta kommer säkert att lägga till färg till väggar din uteplats eller stängsel. Du kan också använda kaprifol vinstockar nyans som täta tillväxt kan blockera solljus.
Plantering dem är en stor landskap design idé. Den söta doften av denna vackra vinstockar kommer säkert locka en hel del bin, kolibrier och fjärilar till din trädgård. Denna blomstring vinstockar ger trumpetformade blommor. Blommorna kommer i flera färger som rosa, lila, röda, vita eller gula. Bladen av denna vinstockar är ovala. Det producerar också en frukt. I flera sorter, är frukten aning giftiga, så se att du begära ett vinstockar som inte tillverkar giftiga bär. Om du planerar att odla en kaprifol vinstockar, är det dags att ta reda på mer information om intressanta kaprifol vinstockar omständigheter. Läs mer på krukväxter.
Kaprifol Vinstockssorter
Honeysuckle vinstockar är enkla att växa. Några av kaprifol vinstockar är vintergröna och en del är lövträd. En av gemensamma kaprifolium druvsorter är trumpet kaprifol. Det botaniska namnet trumpet kaprifol is Lonicera sempervirens. Denna mångfald finns i östra USA. Den tubulära blomningar ser otroligt vacker. These scarlet Blommorna har gul interiörer. Sina stjälkar är 10-12 meter lång. Dessa kan användas att försköna spaljéer eller staket. Men tyvärr skapar ingen någon doft.
Andra sorter inkluderar kaprifol Goldflame, japanska kaprifol och Dropmore scharlakan kaprifol vinstock. Den gemensamma kaprifol sort tillverkar vit och rosa blommar på sommarsäsongen. Vinstocken kan växa till en höjd av 25 meter. Dropmore scarlet sort producerar vackra crimson blommor och vinstockar kan nå en höjd av cirka 12 fötter. Guld flamma kaprifol vinstock ger klargula blommor och kan nå en höjd av 15 meter.
Hur att odla ett Kaprifol Vine
Om du planerar växa ett kaprifol vinstock, se till att du Välj en plats där vinstockar kan få riklig solsken. De bör få minst 4 soltimmar per dag. Det är tillrådligt att plantera kaprifol vinstockar i början våren. Använd gödselmedel eller stallgödsel för att fylla på jorden. Honeysuckle vinstock växer bra i sur jord. Du kan testa markens pH för att se till att det är i intervallet 5,5-7. Plantera vinstockar hålla ett avstånd på minst tre fot mellan dem. Detta görs att säkerställa att vinstockarna har tillräckligt utrymme sprida. Att låta dessa vinstockar att klättra, placera en spaljé direkt bakom vinstockar.
Såvitt vattning är berörda Kontrollera att marken fuktig under vegetationsperioden. Låt inte jorden bli torr. Då den nya tillväxten tycks bör anläggningen vara förmultar med ett tjockt blad. Marktäckning är skyldig att bevara fukten under sommarsäsongen. Under vintrar, mulching med löv skyddar plantans rötter. En annan aspekt, som inte bör glömmas är kaprifol vinstockar beskärning.
Eftersom kaprifol växter är härdiga i naturen, kan du beskära dem lätt under blomningstiden. Du måste begränsa dig till lätt beskärning under de två första åren av dess tillväxt. Därefter kan du fortsätta med tunga beskärning, men det måste göras endast när anläggningen är i vilande stadium. Untangle vinstockarna och bli av död ved och gamla tillväxt. Eftersom vinstockar följa en aggressiv tillväxt mönstret, kan dessa inkräkta på andra växter och hämmar deras tillväxt. Så, beskära dem för att skydda andra växter. En annan viktig aspekt är skyddet av denna vinstockar från sjukdomar. Tillsammans med bina drar sin söt nektar också insekter som bladlöss och nattfjärilar som kan förorsaka stor skada. Spray insektsmedel Om du ser något tecken på sjukdomar såsom mjöldagg. Följ dessa kaprifol tips vinstock vård att hålla detta vinträdet i gott skick.
Hoppas du hittade information om kaprifol vinstock användbart. Om du vill lägga till färg på din trädgård och fylla atmosfären med söt doft, växer kaprifol vinstockar skulle säkert vara en bra idé. Jag är säker på du kommer njuta av att se bin och kolibrier svävade över den söta doftande trattformade blommor.

No comments:

Post a Comment