Thursday, 26 January 2012

Mögel lukt i tvättmaskin

Mögel och lukt i tvättmaskinen som leder till lukt från tvättade kläder är ett vanligt problem. Sådana problem mögel lukt oftast på grund fuktbildning i badkaret. Om du inte äger en avancerad självrengörande maskin, behöver du göra uppgiften att rengöra det själv. Okunnighet i att göra denna uppgift kan förvärra lukten. Om du undrar hur man kan bli av mögel lukt i tvättmaskinen, så här är lösningar. Följ de idéer som anges i följande punkter och undanröja denna lukt.
Eliminera Mögel lukt i tvättmaskin
Vit vinäger, Det första svaret på frågan hur man kan eliminera mögel luktar ättika. Ja, det är den bästa ingrediensen för att lösa detta tvättmaskin problem. Fyll maskinen med vatten och tillsätt ½ - 1 dl vinäger i den. Nu kör det för en fullständig tvättprogram utan kläder. Låt vattnet rinna av och återigen köra en cykel med bara vanligt vatten.
Citronsaft, citronsaft är ett annat bästa sättet att bli av att mögel lukt i tvättmaskinen. Du kommer bara behöva 2 fulla koppar citronsaft. Som nämnts ovan, köra ett tvättprogram efter fyllning av badkaret med varmt vatten och citronsaft. Rinna av och kör ytterligare en cykel med varmt vatten. Lär dig att rengöra och mögel.
Bakpulver, bakpulver kommer omedelbart att ge dig en ren och luktfri tvättmaskin. För det första gör en tjock pasta av bakpulver med vatten. Nu tar en gammal tandborste och tillämpa detta på mögel uppbyggd och svår att nå hörn av badkaret. Nu gnugga dessa områden med penseln för att rengöra den ordentligt. Sedan tar 2 koppar bakpulver och lägga i en balja full med varmt vatten. Låt det verka i 30 minuter. Nu kör ett tvättprogram. När lösningen avlopp ut, kör en cykel av varmt vatten. Mögel lukt i tvättmaskinen försvinner och badkar är noga med att se ut som nya efter att ha försökt denna lösning.
Bleach, använda blekmedel är känt för att ge dig de bästa resultaten i rengöring av tvättmaskinen och gör det luktfritt. Fyll badkaret med varmt vatten och tillsätt 1 - 2 koppar klor. Låt det i 20 minuter och sedan köra det för ett tvättprogram. När vattnet rinner igen kör ett program genom att fylla badkaret med vatten. Så här rengör tvättmaskinen på bästa sätt.
Läs mer om felsökning av problem i tvättmaskin:; Tvättmaskin Felsökning, Do It Yourself (DIY) Tvättmaskin reparation, hur man kan eliminera mögel lukt från tvättmaskinen är definitivt inte en tuff uppgift. Innan du använder någon av dessa lösningar kan du först rengöra badkaret med händerna. Spraya lite renare på hushållspapper och torka av badkar ordentligt. Använd tandborste eller använda Q-tips för att rengöra hörn och svåråtkomliga områden. När du använder ovanstående åtgärder se till att du kör ett tvättprogram bara använda vatten innan du lägger i kläderna. Ett viktigt tips för att undvika uppkomsten av mögel är att hålla locket på tvättmaskinen öppnas efter tvättcykler är över och du tar bort kläderna. Se till att du regelbundet rengör denna smarta hem för att hålla den i gott skick och få maximal nytta av den.

No comments:

Post a Comment