Sunday 1 January 2012

Sheasmör Fördelar

Sheasmör finns i nötter som växer på Shea-karitenötter träd, som uteslutande växer i tropikerna i Afrika. Förr i tiden var sheasmör ur muttrarna genom ett förfarande som involverade sprickor, grillning och senare bultande nötter. Dessa muttrar var efteråt kokas i vatten i timmar tillsammans, tills sheasmör steg till ytan av vatten. Dessa dagar är dock förfarande mycket enklare, med en maskin gör hela jobbet för utvinning, inom nolltid.
Sheasmör finns i två former, dvs sheasmör samt bearbetade sheasmör. Tillämpning av raffinerat sheasmör, som till skillnad från bearbetade sheasmör minus är någon form av kemikalier, är mycket användbart för håret och huden. Nedan visas de sheasmör fördelarna förklaras i detalj.
Läs mer på:; Natural Skin Care, Hårvård, Fördelar med sheasmör
Återfuktar huden, en av de största fördelarna sheasmör för hud är att det tar bort torrhet från huden genom mjukgörande det effektivt. Sheasmör innehåller fettsyror som hjälper att behålla huden fukt samt behålla hudens elasticitet. Det är på grund av förekomsten av dessa fettsyror i sheasmör att det är en viktig ingrediens i så många tvålar, krämer, geléer och anti aging krämer. Läs mer på produkter sheasmör.
Främjar hårväxten, Sheasmör är full av mineraler och vitaminer, vitamin särskilt A och vitamin E. Det är också känt för sina anti-inflammatoriska egenskaper. Grund av förekomsten av dessa näringsämnen och egenskaper i den, sheasmör för hårväxt ganska ofta används. Det finns olika hårvårdsprodukter på marknaden såsom schampo och balsam, som har sheasmör som ett av de viktigaste ingredienserna. Därför är främjandet av hårväxt en av fördelarna med sheasmör.
Ger näring åt hår, En annan av fördelarna shea smör för håret är att dess tillämpning mjukar upp och återfuktar torrt hår. Om håret har blivit tunt eller skört, på grund av olika orsaker såsom föroreningar, överdriven användning av kemikalier på dem, hår färg, blås torkning etc, då tillämpningen av sheasmör på sådana hår, hjälper till att skydda håret genom försegling på fukt. Utöver att hålla håret återfuktas ger sheasmör håret med vitamin A och vitamin E, närande och göra dem starka nog, när processen.
Förhindrar Stretch Marks; Hudbristningar visas på lår, överarmar, mage, rumpa och bröst av kvinnor på grund av plötslig viktökning som det som händer under graviditeten eller på grund av någon bodybuilding verksamhet som en person är företag eller på grund av vissa tillväxt sprutar . När kroppen expanderar på grund av någon av dessa anledningar sträcker ut huden också. Detta gör att dermis att utveckla tårarna på flera ställen. Det är där sheasmör kommer hands. På grund av förekomst av fettsyrorna i det, det återfuktar, hydrater, helar och hjälper till att bibehålla hudens elasticitet. En väl hydrerad hud är mycket osannolikt att utveckla hudbristningar eller ärr. Således kan sheasmör för hudbristningar förebyggande vara mycket fördelaktigt. I själva verket tillämpning av shea smör för ärren av något slag, kan vara användbart. Läs mer på hudbristningar huskurer.
Behandlar eksem, akne, psoriasis, hudåkommor såsom akne, eksem och psoriasis kan behandlas med vanlig tillämpning av oraffinerad shea smör på det drabbade hudområdet. Sheasmör är rik på vitaminer och mineraler, bidrar i lugnande och läkande på huden påverkas av dessa hudåkommor. Därmed kan användningen av sheasmör för eksem eller sheasmör för akne visa sig vara mycket effektiv, eftersom dess komponenter stödet gör huden frisk igen.
Förutom de ovan nämnda, någon annan sheasmör fördelar är att den hjälper till att kontrollera mjäll, den skyddar huden från de skadliga effekterna av UV-strålningen från solen och dessutom håller huden ser yngre ut under mycket lång tid, genom att hålla det väl återfuktad och släckt. Finns det två sätt som du kan använda sheasmör på hår och hud. Ena alternativet är att du köper produkter som innehåller sheasmör och det andra alternativet är att köpa oraffinerat, rent sheasmör och tillämpa den direkt på hår och hud. För dess fördelar för att vara verkligt realiseras, är andra alternativ ett bättre val.

No comments:

Post a Comment