Friday 9 March 2012

Bör Drinking Age sänkas

Termen dricka ålder eller juridiska dricka ålder, hänvisar till den tidigaste ålder då en person kan juridiskt dricka alkoholhaltiga drycker inom det område av behörighet. Detta skiljer sig från land till land, och ibland en stat till en annan inom ett land. För närvarande är den lagliga åldern för alkoholkonsumtion i USA 21 år. Sedan 1984 då den juridiska drinking åldern höjdes från 18 till 21 har detta ämne varit ett problem för debatt över hela nationen. Förvaltningen har en tuff tid på att bestämma om dricka ålder bör sänkas eller inte, medan människor som stödjer flytten och de emot det slaget varandras åsikter med attacker och motattacker.
Bör Drinking ålder sänktes från 21 till 18?
För att besvara frågan bör dricka ålder sänktes från 21 till 18, för-och nackdelar av att dricka och andra frågor relaterade till alkoholism måste beaktas.
Varför ska Drinking Age sänkas?, De som är positiva till att sänka dricka ålder känner att detta kommer att göra individerna mer ansvariga inför sina egna liv. En person anses en ansvarig vuxen när han fyller 18, där han får flera rättigheter och skyldigheter, inklusive rätten att rösta, gifta sig och köra. När en 18-årig person kan man lita på alla dessa ansvarsområden, varför skulle inte han vara betrodd med alkoholkonsumtion.
Människor som stödjer detta drag också göra det till en vana att framhäva det faktum att individer i åldersgruppen 18 - 20, som inte får dricka lagligt, tenderar att involvera berusade varje gång de lägger sina händer på alkoholhaltiga drycker. De uppger också att förbudet mot alkoholkonsumtion för individer i denna åldersgrupp på offentliga platser gör dem frossa i alkoholkonsumtionen i oövervakade platser, vilket gör dem mer sårbara för följderna av minderårigas alkoholkonsumtion. Dessa människor tror att om åldern sänks till 18 kommer man få att dricka med måtta utan att vara rädd för lag och ta till berusningsdrickande i oövervakade platser. Läs mer på fakta berusningsdrickande.
Vissa människor hävdar även att sådana regleringar är grundlagsstridig, eftersom de diskriminerar en viss åldersgrupp. Människor som känner att den lagliga åldern för att dricka bör sänkas också belysa det faktum att ett försök att förbjuda alkohol år 1920 misslyckades, vilket var i sig ett bevis på att sådana bestämmelser inte är effektiva i det moderna samhället.
Varför skulle inte Drinking Age sänkas?; De som motsätter sig tanken på att sänka dricka ålder 21 till 18, å andra sidan, har sina egna skäl att göra det. De hävdar att en sådan åtgärd kommer att göra tonåringar mer benägna att alkoholberoende i framtiden. De belyser också de studier som visar att dricka alkohol i unga år hämmar utvecklingen av hjärnan, vilket i sin tur leder till negativa effekter på deras akademiker.
Människor som motsätter sig flytten av sänka dricka ålder också en betydande mängd statistiska bevis till stöd för sina argument. De belyser också det faktum att genomförandet av samma drag i Michigan och Massachusetts ökade antalet bilolyckor där förarna mellan åldersgruppen 18-20 i dessa stater med betydande marginal. Å andra sidan, ända sedan dricka ålder har höjts från 18 till 21, har antalet dödsolyckor där förare i denna åldersgrupp i USA sjunkit med 13 procent. Läs mer på tonåring dricker bilkörning fakta.
Människor som inte tycker att dricka ålder bör sänkas också hävda att de normer följs i de europeiska nationerna inte kan följas i USA på grund av det faktum att amerikanska tonåringar börjar köra på en mycket ung ålder jämfört med sina europeiska motsvarigheter. Slutligen är de tonåringar av idag utsätts för en mycket instabil miljö på olika fronter, vilket gör dem mer benägna att alkoholkonsumtion. Detta faktum ökar också deras sårbarhet för andra typer av missbruk som är mycket farligare än alkohol.
Även efter att sänka proffsen dricka ålder och nackdelar i beaktande skulle man finna det svårt att komma med en konkret åsikt om bör dricka ålder sänkas från 21 till 18 eller ej. Under sådana omständigheter ankommer det på båda dessa sidor att hänge sig åt ordentlig diskussion, och komma med en konkret plan för att begränsa alkoholrelaterade olyckor och berusningsdrickande hos ungdomar och tonåringar. Utbilda dem är det överlägset mest bekväma sättet att sprida medvetenhet om farorna med berusade dricka, berusningsdrickande, alkohol osv Slutligen, dricka med måtta då och då bör inte vara problem, om personen är ansvarig nog att veta vad han håller på med.

No comments:

Post a Comment