Tuesday 13 March 2012

Hastighetsmätare Cable Replacement

Var det en bil eller en motorcykel, har varje fordon en anordning som kallas hastighetsmätaren. Även om hastighetsmätaren har ingenting att göra med hur fort din bil kan gå, är det en viktig enhet, som mäter resande hastigheten på din bil. Det ger dig en grundläggande idé för att upprätthålla en vettig takt. Tänk dig att köra utan hastighetsmätare! Du skulle alltid vara i riskzonen överskrider hastighetsgränsen när du kör. Hastighetsmätare inte fungerar som kan få dig i stora svårigheter. Det vanligaste problemet i samband med hastighetsmätaren är med sin kabel. Men den goda nyheten är att hastighetsmätaren kabel reparation är ganska enkel och det kan fastställas enkelt. Du kan ta din bil till en mekaniker eller lösa problemet själv. Låt oss läsa om hastighetsmätare kabelersättning.
Hur man byter en Hastighetsmätare kabel?
Byte hastighetsmätare kabel är inte så svårt! Det kräver enkla verktyg som skruvmejsel och en skiftnyckel och några grundläggande mekaniska kunskaper. Följande enkla steg guidar dig genom processen att hastighetsmätaren kabelersättning.
Steg 1: De första stegen innebär avlägsnande av den gamla hastighetsmätaren kabeln. Ta bort motorkåpan noggrant. Demontera bulten under instrumentbrädan. Detta kommer att lossa rattstången. Nu, försiktigt sticket rattstången och du kommer att kunna se baksidan av hastighetsmätaren.
Steg 2: Leta upp svarta hastighetsmätaren höljet som uppfyller överföringen. Bryta sig loss föraren axelmuttern och O-ringen och kör hastighetsmätaren kabeln genom brandväggen. Hastighetsmätaren kabeln hålls på plats vid överföring av en stor klämma eller skruva på typ. Vissa kan ha plast spärrar för att hålla hastighetsmätaren kabeln på plats.
Steg 3: Skruva loss kontakten med hjälp av en skiftnyckel eller en tång. Bli av med skruv eller spärren för att lossa anslutningen. När den är frånkopplad, dra ut hastighetsmätare kabeln från motorsidan, med hjälp av nålen lös tång. Din gamla hastighetsmätaren kabel har tagits bort och nu är det dags för installation av en helt ny kabel!
Steg 4: Byte av hastighetsmätare kabeln är rakt motsatt avlägsnandet. Se till att du får en kabel som passar ditt fordon. Det bästa du kan göra är att ta den gamla kabeln längs samtidigt köpa den nya, så att du kan matcha det.
Steg 5: Den nya hastighetsmätare Kabeln har fyrkantiga ändar som motsvarar beslaget i hastighetsmätaren adaptern. Placera en fyrkantiga änden av kabeln till adaptern och skruva fästet genom att säkra muttern föraren axeln. Men inte fast kabeln permanent till dess dirigeras och förbunden med huset.
Steg 6: Nu, dra den nya hastighetsmätaren tillbaka kabeln genom brandväggen. Fäst O-ringen som luckrades upp för att ta bort kabeln. Fäst kabeln på baksidan av hastighetsmätaren genom att engagera den på torget hålla. Säkra förare axelmuttern och se till att den är tät nog.
Steg 7: Byt ut kontakterna eller klämmor så att hastighetsmätaren kabeln hålls i rätt position i motorrummet, på transmissionen. Sätt tillbaka huven ordentligt och du är redo att provköra bilen.
Steg 8: Ta bilen till en långsam enhet för att säkerställa att hastighetsmätaren fungerar och nålen är inte slingra sig längre!
Läs mer på:; bilreparationer, bil problem, det handlade om hastighetsmätare kabelersättning. Var det inte enkelt? Så nästa gång du hittar din hastighetsmätare nål ryck för mycket, bara få de rätta verktygen och börja! Lycka till!

No comments:

Post a Comment