Monday 12 March 2012

Slamavskiljare: Hur de fungerar

Septic används ofta drivs på landsbygden som ett sätt att behandla avloppsvatten och hushåll slöseri. De är uppförda av lokala myndigheter eller icke-statliga organisationer med syfte att föra rena och ljudmiljö. Vanligtvis storskaliga system är konfigurerade med biofilter och avloppsreningsverk för effektiv nedbrytning av avfall. I städer och förorter, enskilda villaägare också behålla små avlopp i närheten av sina hus.
En slamavskiljare är det primära del av varje septisk system, tillsammans med andra delar såsom pump, filter och larm. Det är där nedbrytningen av avfallet sker av mikrober, vilket resulterar i näringsrikt avloppsvatten produkter. Men vissa villkor är avgörande för att få det att fungera effektivt. Om du planerar att installera eller redan har en hemma, förstå grunderna i septiktankar, hur de fungerar, kommer definitivt att hjälpa dig att upprätthålla systemet ordentligt.
Slamavskiljare: Beskrivning
För att lära sig hur septisk system fungerar, låt oss ta en titt om den viktigaste komponenten, septitank. Det är i grunden en stål eller betong tank som är en cover, placeras under marken. Storleken på slamavskiljare kan variera från 1,000-4,000 liter, beroende på antalet människor som använder systemet. Den består av en inloppsröret som bär avloppsvatten till tanken och ett utlopp avloppsrör (ca 10 cm diameter). Inloppet del är ansluten till avloppsrör, inklusive toalett, handfat och badkar, medan utloppet är ansluten till en elcentral för att släppa ut avloppsvattnet rinna fält. Veta mer om slamavskiljare täcker.
Slamavskiljare: Hur de fungerar
Begreppet "septisk" själv betecknar funktion av just denna komponent. Det är villkoret skapas av anaeroba bakterier inne i tanken. Vare sig du letar upp för "hur fungerar en septisk system arbete" eller "hur konkreta slamavskiljare arbete", förblir den huvudsakliga principen densamma, dvs rötning. För närvarande är en septiktank utformad med en skiljevägg som separerar den i två kamrar, förbundna genom öppningar i mitten höjd. I en väl fungerande slamavskiljare, det finns tre skikt - avskum, vätska (vatten) och slam lager.
Som avloppsvatten kommer in i första kammaren av tanken, något som är lättare än vatten flyter på toppen, som utgör avskum lager, medan tyngre partiklar avsätts i botten. Den deponerade sediment bryts ned genom anaeroba bakterier, varav irreducibla fasta ämnen är kvar på basen, som kallas slam lager. Mellan de översta och understa skiktet, ligger kroppen av vatten vatten som innehåller bakterier och näringsämnen (kväve, fosfor). När ny avloppsvatten kommer in i insugningsröret, är närings berikat vatten avledas till avloppet fälten. Gaser frigörs genom bakteriell nedbrytning utvisas från tanken via ventilationsrör. För storskalig drift, är mer än två slamavskiljare installeras.
Medan du talar om underhåll av septiktankar, varje husägare eller organisation som ansvarar för regelbunden borttagning av icke-nedbrytbart, är fortsatt stabil fast i botten och på sidorna av enheten. Annars så osmälta inlåning hög grad minska effektiviteten i systemet. Det finns också alltid en möjlighet att slamavskiljare problem, där de fasta partiklarna läcka ut och förorena redan behandlade avloppsvattnet. En annan viktig användare tips är att undvika bortskaffande skadliga kemikalier, oljor, fett, plaster mm i brunnen.
Du kanske föredrar att veta mer om:, slamavskiljare och septisk system problem, Septitank Skötsel och septisk system underhåll, Septitank kostnader: Detta var en översikt om grunderna i slamavskiljare, hur de fungerar och underhålla tips. Det bör erinras om att inga träd ska planteras i närheten av slamavskiljare. Detta beror på kraftigt och djupt rotsystem tränger in i marken kan orsaka sprickor till tankarna, vilket i sin tur resulterar i läckande avfall och ineffektiva driften av systemet. Om du följer korrekt skötselråd förslag från experterna, kommer septiktankar fungera effektivt i flera år eller ens en livstid.

No comments:

Post a Comment